Primus produceert al meer dan 100 jaar ouwel. Klanten stellen in hoog tempo meer en hogere eisen aan het product mede door de groeiende markt voor biologische producten en labels wereldwijd.

Hoe kan ik mijn productiecapaciteit verhogen?

Opdracht

Door de groeiende vraag naar ouwel kan Primus de productiecapaciteit verhogen. De vraag hoe dit gerealiseerd kan worden, is in de samenwerking tussen Aiber en Kensan opgepakt.


Aanpak

Naast de reeds gerealiseerde verbetering van de operationele en technische organisatie is ook een aantal technische en procesmatige verbeteringen gesignaleerd. De specialisten, engineers, specialistische leveranciers, zijn door Kensan bij elkaar gebracht om gezamenlijk voorstellen uit te werken om de productiecapaciteit te verhogen.


Toegevoegde waarde

Behalve de gerealiseerde vernieuwing en uitbreiding van onder meer de “bereiding” door Primus ziet Kensan mogelijke verbeteringen bij de  primaire walsen. Het betreft een nauwkeuriger en geautomatiseerde afstelling van de onderlinge positionering van de walsen als wel het verbeteren van de energie (stoom) toevoer, wat zowel een direct effect heeft op het bakproces als op de duurzaamheid van het productieproces. De ideeën en plannen worden momenteel uitgewerkt. Voor Primus is het voordeel dat de integratie van investeringen en projectmatige verbeteringen direct aansluiten op het operationele en technische beheer. Binnenkort start Kensan met het projectmanagement van de optimalisatie van de primaire walsen en het uitbreiden en verbeteren van de grondstof toevoer.

neem contact met ons op